inspiratie

In ons gedachtegoed zijn we geïnspireerd door Daniel Kahneman. Hij introduceerde de theorie over twee denksystemen.

Systeem I
is snel en intuïtief,
het onbewuste

Systeem II
is langzaam en weloverwogen,
het bewuste

Beide systemen zijn broodnodig om te kunnen functioneren als mens.

waarom argumenten niet werken

Maar… vaak gaat het mis. Omdat we ervan uitgaan dat een ander een besluit neemt op basis van bewuste en rationele gronden. We proberen een ander te overtuigen van ons denkbeeld, met goede redenen, logica en argumentatie.

En dat werkt prima. Voor 2-5% van de tijd! Want Kahneman toonde aan dat mensen zoveel tijd per dag systeem II aan hebben staan. De overige tijd (95 – 98 %) staat systeem I aan: het onbewuste. En dat onbewuste blijkt ongevoelig voor ratio en goede argumenten.

De plek waar een mens zijn beslissingen neemt (het besliscentrum), wordt goed beschermd. Het beschermende filter heeft als doel om alle redenen en argumenten die niet passen bij hoe we op dat moment denken, af te weren. Soms in stilte, soms met kracht.

Waarom subconscious impact wel werkt

Dit filter is sterk maar niet onfeilbaar. Er zijn toegangspoorten waardoor je het onbewuste besliscentrum van de ander kunt bereiken. SI heeft ze geïdentificeerd en per toegangspoort een set technieken ontwikkeld die het onbewuste besliscentrum van de ander bereiken.

Met de SI-technieken bereik je de ander op een dieper niveau. Hierin leer je om eerst de ander beter te begrijpen zodat zijn onbewuste vanzelf open gaat staan voor jouw ideeën. Er is nu ruimte om samen te kijken naar oplossingen en kansen.


INVESTEER IN JEZELF MET ONZE OPLEIDINGEN EN TRAININGEN

Driedaagse opleiding in drie maanden

OPLEIDING TOT PRACTITIONER

In de Practitioner leren managers, professionals en ondernemers hoe je verbinding creëert in het onbewuste brein van de ander. Hoe je regie voert. Hoe je krachtig aan invloed wint. Onmisbaar voor mensen met visie, goede ideeën en kennis. Want die gaan pas werken (vliegen?) als anderen die van je overnemen…

Info en inschrijven

Vierdaagse opleiding in vier maanden

OPLEIDING TOT MASTER

Je hebt het ervaren. Je hebt gezien dat het werkt en merkt dat je invloed is toegenomen. Nu wil je meer. Technieken van hogere impactniveaus leren, ijzersterke relaties bouwen, al vanaf het eerste gesprek. Je wilt anderen coachen naar impact en gelijkwaardig samenwerken.

Info en inschrijven

Tweedaagse training incompany

Samen veranderen

Wat is jouw rol, houding en aanpak in verandering? En waarom vinden mensen veranderen zo moeilijk? Waarom zijn ze niet gevoelig voor jouw argumenten en ‘sense of urgency’? Wat is jouw aandeel in het voorkomen van weerstand? Dit en veel meer leer je in deze training.

Info en inschrijven

Tweedaagse training incompany

Adviseren met impact

In de training Adviseren met Impact leer je om je advies tien keer krachtiger te maken door het onbewuste van je klant mee te nemen. Je komt beter in positie. Je wordt eerder betrokken door de (interne) klant en je levert daadwerkelijk toegevoegde waarde.

Info en inschrijven

Eendaagse training

FeedForward

Wat is het effect van feedback op onderlinge relaties? Precies, vaak niet zo best. In een dag respectvol, to the point en met de blik voorwaarts komen tot betere teamprestaties, samenwerking en onderlinge relaties.

Info en inschrijven

> Of bekijk alle mogelijkheden zoals maatwerk, incompany of individuele trainingen.